Minipiroger

En liten semester är på sin plats, och det bär av till kallare breddgrader den här gången. Bland det bästa med att åka bort är den långa tågresan, när man kan ladda upp med filmer, böcker, god mat och annat. Älskar att preppa och förbereda tågmat (mat som säljs på tåg är ju inte en hit som bekant). Så till denna resa har jag gjort en spansk bondomelett och små piroger fyllda med lammfärs till mig och min gode vän. Fick inspiration till pirogerna när jag såg Hemma hos Jamie tidigare idag, han gjorde en rätt som heter "Indian carrot salad" eller liknande. Fast jag tror han gjorde wraps, men jag hade inte det hemma så tänkte pröva piroger istället, hoppas det blir bra till den 7 timmars långa resan i morgon...





Minipiroger:

Lammfärs
Garam masala
Salt & peppar

Morötter
Schalottlök
Citron
Olivolja
Bladpersilja

Smördegsplattor

Stek färsen tills allt fett har dunstat, blanda sen i kryddor och stek lite till så den blir en aning krispig.
Skala morötter och skiva de väldigt fint, samma med schalottlöken. Blanda i -zest och citronsaft, bladpersilja och olivolja.

Kavla ut smördegsplattorna till den dubbla storleken och dela upp i fyra delar. Lägg på fyllning och kläm ihop kanterna. Pensla med ägg. Grädda i ugnen i ca 10 min eller tills de har fått fin färg.





Kommentarer
Postat av: Boel

Jättefin blogg. Visste inte att du matbloggade också... Kram Boel

2010-01-02 @ 00:03:08
URL: http://battremedbacon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0