Coq au vin - Julia Child

En klassiker värd att lägga sin tid och kärlek på - enkla råvaror och lagom så enkel tillberedning.
Och när hela familjen ska komma över på söndagsmiddag är det praktiskt och populärt med en mustig gryta. Och det kändes helt rätt att leta upp Julia Childs recept på en Coq au vin efter att ha sett filmen, som ska sägas är en väldigt mysig feel good film. Man blir sugen på franska grytor och chokladkaka dock...
Lagade den dagen innan, alltid bra att göra med grytor om tid finns.



Recept för ca 4-5 personer

ca 2 kg kyckling (köpte en hel bjärekyckling som jag styckade upp hemma)
350 gr tjockare bacon, eller en hel fläskbit
Kycklingfond (köpte fryst och använde ca 3 dl)
2-3 dl rödvin
Skogschampinjoner
Smålök (schalottlök funkar oxå bra)
Timjan, färsk och torkad
Bladpersilja
Vitlök, 2 stora klyftor
Lagerblad
Olivolja
Smör
2 msk Tomatpuré
2 dl Cognac





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0