Kalvbiff och curryblomkål
Fick inspiration från lite olika håll, en indisk curryrätt och grekiska pannbiffar. Kanske en udda mix av smaker men det fungerade väldigt bra. Pannbiffar på kalvfärs (lammfärs också bra) med citron, kummin och vitlök, och en curryrätt med blomkål och potatis. Till det passade det bra med en tzatziki. Hade tänkt en middag för fler, men då vädret inte helt tillåter vanlig kommunal transport får det hellre bli en eller två goda lunchlådor :)
Kalvbiffar
400 gr färs
1 ägg
2 schalottlökar
2 klyftor vitlök
1/2 dl havregryn
citronzest
kummin
timjan
salt & peppar
ströbröd (för panering)
Curryblomkål & potatis
ca 10 små potatisar
1/2 blomkålshuvud
jordnötsolja
curry
kummin
koriander
Tzatziki
Yoghurt
gurka, finhackad
1 klyfta vitlök
citronsaft
salt
Blanda färs med kryddor, lök, ägg, citronzest och havregryn (blötlagd). Forma mindre biffar och rulla i ströbröd.
Blomkålen och potatisen blandas med kryddmixen och oljan. Stek på hög värme tills allt har fått lite färg och sätt sen in i ugnen på ca 200 grader.
Stek biffar i smör på båda sidor och lägg sen in i ugnen tillsammans med blomkålen.
Kalvbiffar
400 gr färs
1 ägg
2 schalottlökar
2 klyftor vitlök
1/2 dl havregryn
citronzest
kummin
timjan
salt & peppar
ströbröd (för panering)
Curryblomkål & potatis
ca 10 små potatisar
1/2 blomkålshuvud
jordnötsolja
curry
kummin
koriander
Tzatziki
Yoghurt
gurka, finhackad
1 klyfta vitlök
citronsaft
salt
Blanda färs med kryddor, lök, ägg, citronzest och havregryn (blötlagd). Forma mindre biffar och rulla i ströbröd.
Blomkålen och potatisen blandas med kryddmixen och oljan. Stek på hög värme tills allt har fått lite färg och sätt sen in i ugnen på ca 200 grader.
Stek biffar i smör på båda sidor och lägg sen in i ugnen tillsammans med blomkålen.
Kommentarer
Trackback