Tortellini
Efter helgens lyckade middag har smaken av hemlagad tortellini satt sina spår.
Gjorde ett nytt försök ikväll som också blev riktigt gott, undra om ens smaklökar kan vara känsligare och mer mottaglig för smaker vissa dagar... hmm Den här versjonen blev lite enklare än helgens, och nu hade jag inte det goda mjölet, det gjorde skillnad. Det luktade så gott av degen med det økologiske steinmalte mjölet, fick inte samma doft eller smak av vanligt, men det blev bra ändå.
Tortellini:
Pasta:
200 gr ekologiskt vetemjöl
3 ägg
Fyllning:
Ricotta, 1 pkt
Bladpersilja
Purjolök
Citron, pressa saft från 1/4 klyfta
Salt
Knåda degen ordentligt och låt stå i kylen i en halvtimme sen.
Fyllningen är bara att röra ihop, hacka urter och lök fint, pressa i citronsaft.
Tomatsås:
Hela coctailtomater, 1 burk
Vitlök, 2 stk
Schalottlök, 2 stk
Tomatpúre
Socker, 3 msk
Balsamicosirup
Hönsbuljong
Morötter, 2 stk
Stek lök i olja, ha i lite tomatpuré och sen burken med tomat, socker, buljong, balsamico och lite vatten. Skär morötterna i små fina kuber och lägg i efter att såsen har kokat i en halvtimme ca. Det va gott med ganska hårda bitar av morötter i, men det är ju en smaksak såklart.
Gjorde ett nytt försök ikväll som också blev riktigt gott, undra om ens smaklökar kan vara känsligare och mer mottaglig för smaker vissa dagar... hmm Den här versjonen blev lite enklare än helgens, och nu hade jag inte det goda mjölet, det gjorde skillnad. Det luktade så gott av degen med det økologiske steinmalte mjölet, fick inte samma doft eller smak av vanligt, men det blev bra ändå.
Tortellini:
Pasta:
200 gr ekologiskt vetemjöl
3 ägg
Fyllning:
Ricotta, 1 pkt
Bladpersilja
Purjolök
Citron, pressa saft från 1/4 klyfta
Salt
Knåda degen ordentligt och låt stå i kylen i en halvtimme sen.
Fyllningen är bara att röra ihop, hacka urter och lök fint, pressa i citronsaft.
Tomatsås:
Hela coctailtomater, 1 burk
Vitlök, 2 stk
Schalottlök, 2 stk
Tomatpúre
Socker, 3 msk
Balsamicosirup
Hönsbuljong
Morötter, 2 stk
Stek lök i olja, ha i lite tomatpuré och sen burken med tomat, socker, buljong, balsamico och lite vatten. Skär morötterna i små fina kuber och lägg i efter att såsen har kokat i en halvtimme ca. Det va gott med ganska hårda bitar av morötter i, men det är ju en smaksak såklart.
Kommentarer
Trackback