Lördagsbrunch
Brunch en lördagsförmiddag när höstsolen skiner och dagens tidning framför en, sköönt.
Har en härlig brunchbok som kan inspirera en helgmorgon då man har lite mer tid och ork, så idag blev det pocherat ägg med en god rökt skinka och en enklare version av en hollandaise. Efter en morgoncykeltur till lokala bagaren och deli-butiken smakade det väldigt gott tillsammans med en kopp kaffe och färsk äppeljuice.
Färskt surdegsbröd på vete, råg och lite sirap.
Ett pocherat ägg
En god rökt skinka
Sallad
Dijonsenap på brödet
Enkel Hollandaise:
Smält 50 gram smör, vispa en äggula med lite dijon och vitvinsvinäger och vispa i det smälta smöret försiktigt så det blir en lagom tjock sås (går att tunna ut med lite kallt vatten). Jag hade lite färsk dragon hemma så jag hackade i lite av det också, så på gränsen till en bearnaise egentligen. Smaka av med lite citronsaft och salt.
God brunch!
Har en härlig brunchbok som kan inspirera en helgmorgon då man har lite mer tid och ork, så idag blev det pocherat ägg med en god rökt skinka och en enklare version av en hollandaise. Efter en morgoncykeltur till lokala bagaren och deli-butiken smakade det väldigt gott tillsammans med en kopp kaffe och färsk äppeljuice.
Färskt surdegsbröd på vete, råg och lite sirap.
Ett pocherat ägg
En god rökt skinka
Sallad
Dijonsenap på brödet
Enkel Hollandaise:
Smält 50 gram smör, vispa en äggula med lite dijon och vitvinsvinäger och vispa i det smälta smöret försiktigt så det blir en lagom tjock sås (går att tunna ut med lite kallt vatten). Jag hade lite färsk dragon hemma så jag hackade i lite av det också, så på gränsen till en bearnaise egentligen. Smaka av med lite citronsaft och salt.
God brunch!
Kommentarer
Trackback