Pimientos


En annan favorit, från Spanien. Under förra sommarens pilgrimsvandring fick vi ett stort fat med sånna här tillsammans med en kall öl. Och efter 3 mils gående i den spanska sommarvärmen kan jag lova att det satte sina spår...
Hittade som tur nog dessa på bondens marknad på söder i helgen, och till ett bra pris. De här var lite mildare än de riktiga pimientos man brukar använda, men goda för det.




Gör så här:


Värm upp olja i en sauteringspanna, rapsolja funkar bra. Lägg i pimientos när det känna ganska varmt (det kan stänka en del). Efter att de har fått en del färg, pressa över citronsaft och ha sen på havssalt innan servering. Måste serveras varma. Bra som tilltugg eller en mini-förrätt.

Så fantastiskt gott!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0