Boeuf bourgignon
En av höstens favoriter, man får inte gå igenom en hel höst utan att äta en Boeuf bourgignon minst en gång. Och det är inte det minsta svårt eller dyrt egentligen heller. Bara lägga lite av sin tid och kärlek som vanligt... :)
Ingredienser
400 gram grytbitar, nötkött
300 gram rimmat fläsk
10-12 stk schalottlökar
10-12 stk färska skogschampinjoner
2 klyftor vitlök
2 stk lagerblad
lite timjan
tomatpuré
ca 2 dl reducerad oxfond (eller 1 köttbuljongtärning)
färsk persilja
salt&peppar
smör
4 dl rödvin
jag hade i lite morotsslantar och cocktailtomater en stund innan servering, men inget som egentligen är nödvändigt.
Använd gärna en järngryta. Fräs fläsktärningar i smör, lägg sen i grytbitar och bryn några minuter. Ha sen i vitlök, lök och champinjoner och bryn lite till. Sen är det dags för timjan, fond, tomatpuré och vin. Rör om och låt det stå och puttra tills köttet är mört, med lock på.
Strö över den hackade persiljan till sist och servera med kokt potatis eller ett gott ris.
Ingredienser
400 gram grytbitar, nötkött
300 gram rimmat fläsk
10-12 stk schalottlökar
10-12 stk färska skogschampinjoner
2 klyftor vitlök
2 stk lagerblad
lite timjan
tomatpuré
ca 2 dl reducerad oxfond (eller 1 köttbuljongtärning)
färsk persilja
salt&peppar
smör
4 dl rödvin
jag hade i lite morotsslantar och cocktailtomater en stund innan servering, men inget som egentligen är nödvändigt.
Använd gärna en järngryta. Fräs fläsktärningar i smör, lägg sen i grytbitar och bryn några minuter. Ha sen i vitlök, lök och champinjoner och bryn lite till. Sen är det dags för timjan, fond, tomatpuré och vin. Rör om och låt det stå och puttra tills köttet är mört, med lock på.
Strö över den hackade persiljan till sist och servera med kokt potatis eller ett gott ris.
Kommentarer
Trackback