Stek på fransyska
Idag har jag storhandlat, planen är att laga massor med mat till veckans luncher och några middagar.
En av rätterna är en indisk Vindaloo, köttet står i marinad tills i morgon. Men idag blev det en stek på fransyska, som fick en glacering med smak av äpple, timjan och honung. Det va ett litet receptexperiment som fungerade väldigt bra. Fördelen med att ha en stek stående i kylen är att man kan enkelt variera på tillbehören så att middagarna inte behöver bli likadana varje dag... så det blir nog lite gott och blandat i veckan.
Ca 1 kg fransyska
Glacering:
1 finriven/pressad vitlök
1 tsk dijonsenap
1 msk timjan
2 msk honung
2 msk äppelmos (mormors hemlagade)
1 tsk sambal oelek
Mortla alla ingredienser till en slät "smet"
Sätt på ugnen på 100 grader.
Ställ in steken med en termometer i.
När innertemperaturen ligger på ca 45-50, ta ut och glacera steken med en pensel.
Ta ut steken när innertemperaturen är ca 55-60, då är den rosa och fin.
Lägg den i alu folie i ca 20 min.
En av rätterna är en indisk Vindaloo, köttet står i marinad tills i morgon. Men idag blev det en stek på fransyska, som fick en glacering med smak av äpple, timjan och honung. Det va ett litet receptexperiment som fungerade väldigt bra. Fördelen med att ha en stek stående i kylen är att man kan enkelt variera på tillbehören så att middagarna inte behöver bli likadana varje dag... så det blir nog lite gott och blandat i veckan.
Ca 1 kg fransyska
Glacering:
1 finriven/pressad vitlök
1 tsk dijonsenap
1 msk timjan
2 msk honung
2 msk äppelmos (mormors hemlagade)
1 tsk sambal oelek
Mortla alla ingredienser till en slät "smet"
Sätt på ugnen på 100 grader.
Ställ in steken med en termometer i.
När innertemperaturen ligger på ca 45-50, ta ut och glacera steken med en pensel.
Ta ut steken när innertemperaturen är ca 55-60, då är den rosa och fin.
Lägg den i alu folie i ca 20 min.
Kommentarer
Trackback