Lammköttbullar i tomatsås
Hittade ett köttbulls recept från Nigella en gång på lammfärs med en bra kryddblandning som jag ibland lagar i olika versioner. Den här gången blev det med en tomatsås, svarta små bönor och färska örter.
to do:
Sätt igång tomatsås koket med vitlök, chalottlök, tomatpure, rödvin, rårörsocker, krossade tomater, grönsaksbuljong och lite balsamico.
Medans den står och kokar blandade jag lammfärsen med finhackad purjolök, vitlök, kanel, kummin, anchochilli, paprikapulver, salt, peppar, sesamfrön och en ägg gula. Rulla lite mindre köttbullar och stek i omgångar så inte stekpannan blir överfylld :)
När tomatsåsen känns klar och smakar fint är det bara att blanda köttbullar med sås, ha i svarta bönor, grovhackade örter (jag hade basilika & gräslök, bladpersilja hade varit gott också)
bon appetit!
to do:
Sätt igång tomatsås koket med vitlök, chalottlök, tomatpure, rödvin, rårörsocker, krossade tomater, grönsaksbuljong och lite balsamico.
Medans den står och kokar blandade jag lammfärsen med finhackad purjolök, vitlök, kanel, kummin, anchochilli, paprikapulver, salt, peppar, sesamfrön och en ägg gula. Rulla lite mindre köttbullar och stek i omgångar så inte stekpannan blir överfylld :)
När tomatsåsen känns klar och smakar fint är det bara att blanda köttbullar med sås, ha i svarta bönor, grovhackade örter (jag hade basilika & gräslök, bladpersilja hade varit gott också)
bon appetit!
Kommentarer
Postat av: Anonym
Det där ser helt fantastiskt gott ut. Ska prova i helgen.
Hade du något tillbehör pasta/potatis eller räckte det med bönor och bröd?
Postat av: Anonym
Så kul att du tycker det ser gott ut, för det va det :)
det behövdes inga mer tillbehör än bröd och bönor
smaklig måltid!
Trackback