Vårprimörer & halloumi
När vår familj samlas och lagar middag ihop brukar vi dela upp arbetet lite så att några tar förrätt, nån annan huvudrätt osv.
Den här gången gjorde jag en förrätt som jag tänkte skulle vara vårligt fräsch nu med alla goda grönsaker som finns. Så efter ett besök i hötorgshallen hade jag det mesta som behövdes.
Min handlingslista:
färska gröna ärtor
sparris
små plommontomater
vårlök
granatäpple
papaya
romanosallad
mynta
citron
halloumiost
Kokade (hade varit bättre att ångkoka) ärtor och sparris och blandade ihop med citronskal, citronsaft, mynta och lite olja
Resten av ingredienserna blandades ihop med lite olja och salt
Halloumin grillades (la bitarna i en sånn fiskgrillhållare som var perfekt för halloumi så att den inte ramlar mellan gallret)
Det smakade riktigt gott, fin balans mellan salt ost och fräscha och lite söta smaker i salladen
Den här gången gjorde jag en förrätt som jag tänkte skulle vara vårligt fräsch nu med alla goda grönsaker som finns. Så efter ett besök i hötorgshallen hade jag det mesta som behövdes.
Min handlingslista:
färska gröna ärtor
sparris
små plommontomater
vårlök
granatäpple
papaya
romanosallad
mynta
citron
halloumiost
Kokade (hade varit bättre att ångkoka) ärtor och sparris och blandade ihop med citronskal, citronsaft, mynta och lite olja
Resten av ingredienserna blandades ihop med lite olja och salt
Halloumin grillades (la bitarna i en sånn fiskgrillhållare som var perfekt för halloumi så att den inte ramlar mellan gallret)
Det smakade riktigt gott, fin balans mellan salt ost och fräscha och lite söta smaker i salladen
Kommentarer
Trackback