Gyoza! - första resan

Va i London i helgen och åt på en toppenkrog, Hakkasan, och blev så inspirerad av att börja laga kinamat. Och då menar jag inte tre (fyra?) små rätter...



Gick förbi en asiatisk affär på vägen hem och köpte dumplingdeg, en bambukorg att ångkoka, koriander, pak soi, vårlök och risvinäger. Det är så härligt att handla i asiatiska butiker, man känner knappt till hälften av allt och och det ser så spännande ut. Tror jag ska köra en asiatisk matperiod en stund framöver.

Röran i knytena består av:

2 Vårlökar
1 bunt Pak Soi
2 små knippor av koriander
ca 100 gr bacon (egentligen ska man ha fläskfärs i)
en liten bit färsk ingefära
1 msk soya
1 msk risvinäger
2 tsk sesamolja
1 tsk socker
1 msk maizena

Allt finhackas och blandas tillsammans
En liten klick läggs på degen och antingen så skrynklar man ihop de som små påsar eller viker på hälften och trycker ihop kanterna.



Läste i ett recept att man kunde ha pak soi blad i botten av korgen men det funkade inte så bra så jag tog bort de efter en stund och då gick det mycket fortare.



Serveras med en sås på soya, sesamolja, risvinäger, sambal olek och lite rostade sesamfrön.

Det var gott men övning ger färdighet!



Kommentarer
Postat av: Linn

Åh, vad fina dumplings du gjort. Jag ska också göra dumplings. Snart. :)

2009-06-05 @ 05:05:09
URL: http://kitchenlove.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0