Den ultimata potatispurén
Middag med vänner på nationaldagen kräver lite husmanskost.
Har tidigare fått tips om ett recept på världens bästa potatispuré som kändes rätt att prova på också.
Så det serverades kalvpannbiff med potatispuré, rödkål, karl johan tapenade och saltgurka.
Potatispuré:
recept från Hestor Blumenthal (the fat duck)
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/database/pommepuree_74822.shtml
Kalvpannbiff:
kalvfärs
salt & peppar
mjöl
rullade färsdegen och skar i ca 5-6 cm tjocka bitar
Stekte pannbiffarna på båda sidor ca 2-3 min för att få färg, la de sen i ugnen och tog ut de när de hade en innertemperatur på ca 75
Rödkål:
det fanns faktiskt ingen rödkål så jag köpte vitkål istället men det funka bra ändå
skar i tunna skivor och kokade sen i rödvin, rödvinsvinäger, socker, honung, balsamico.
Karl Johan tapenade:
Stekte skogschampinjoner med torkad karl johan i smör, salt och peppar. Körde allt i mixer med bladpersija.
Köpte färdigsaltade gurkor till och serverade maten med en Barolo, kanske lite häftig till maten men eftersom den va så god så gick det bra :)
Fick en fantastiskt härlig sommarblomsterbukett som var "färskplockad" på djurgården, kanonfin!
Har tidigare fått tips om ett recept på världens bästa potatispuré som kändes rätt att prova på också.
Så det serverades kalvpannbiff med potatispuré, rödkål, karl johan tapenade och saltgurka.
Potatispuré:
recept från Hestor Blumenthal (the fat duck)
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/database/pommepuree_74822.shtml
Kalvpannbiff:
kalvfärs
salt & peppar
mjöl
rullade färsdegen och skar i ca 5-6 cm tjocka bitar
Stekte pannbiffarna på båda sidor ca 2-3 min för att få färg, la de sen i ugnen och tog ut de när de hade en innertemperatur på ca 75
Rödkål:
det fanns faktiskt ingen rödkål så jag köpte vitkål istället men det funka bra ändå
skar i tunna skivor och kokade sen i rödvin, rödvinsvinäger, socker, honung, balsamico.
Karl Johan tapenade:
Stekte skogschampinjoner med torkad karl johan i smör, salt och peppar. Körde allt i mixer med bladpersija.
Köpte färdigsaltade gurkor till och serverade maten med en Barolo, kanske lite häftig till maten men eftersom den va så god så gick det bra :)
Fick en fantastiskt härlig sommarblomsterbukett som var "färskplockad" på djurgården, kanonfin!
Kommentarer
Trackback