Kantarell gyoza!
Jippie! Årets första kantarellskörd, helt underbart!
Har aldrig varit ute så tidigt för att hitta svamp, men en liten fågel viskade i mitt öra...
Solglimtar mellan träden, grön vacker skog, doften av lövskog och till och med en aning svampdoft, kan det bli en bättre söndagseftermiddag?
Och så kommer den stora frågan, vad ska man göra med årets första skörd? En toast, färsk pasta med svampsås... Nej, den här gången blev det en japanska vridning på det hela, som funka väldigt bra. Jag och mademoiselle E har fått en hang-up på Gyoza, så det fick det bli. En kantarell "stuvning" som fyllning i won-ton blad.
Kantareller, helst egenplockade :)
Kinesisk broccoli (gai larn)
Kinesisk vårlök
Smör
Grädde alt. creme fraiche
Salt
Won-ton ark, till fritering (lite tjockare och gulare)
olja till fritering
Stek kantareller utan smör tills vätskan har dunstat, lägg i en bra klick med smör och sen vårlök och broccoli. Salta och smaka.
Blöt kanterna på won-ton arken och lägg i lite fyllning, kläm till ordentligt i kanterna så de inte kan öppnas vid fritering. Värm upp olja i en kastrull, några cm högt så det täcker hela gyozan vid fritering. Sen går det ganska fort, passa på så de inte blir brända.
Vi serverade en soyasås till på kinesisk soya och sesamolja.
まい んåち !
Har aldrig varit ute så tidigt för att hitta svamp, men en liten fågel viskade i mitt öra...
Solglimtar mellan träden, grön vacker skog, doften av lövskog och till och med en aning svampdoft, kan det bli en bättre söndagseftermiddag?
Och så kommer den stora frågan, vad ska man göra med årets första skörd? En toast, färsk pasta med svampsås... Nej, den här gången blev det en japanska vridning på det hela, som funka väldigt bra. Jag och mademoiselle E har fått en hang-up på Gyoza, så det fick det bli. En kantarell "stuvning" som fyllning i won-ton blad.
Kantareller, helst egenplockade :)
Kinesisk broccoli (gai larn)
Kinesisk vårlök
Smör
Grädde alt. creme fraiche
Salt
Won-ton ark, till fritering (lite tjockare och gulare)
olja till fritering
Stek kantareller utan smör tills vätskan har dunstat, lägg i en bra klick med smör och sen vårlök och broccoli. Salta och smaka.
Blöt kanterna på won-ton arken och lägg i lite fyllning, kläm till ordentligt i kanterna så de inte kan öppnas vid fritering. Värm upp olja i en kastrull, några cm högt så det täcker hela gyozan vid fritering. Sen går det ganska fort, passa på så de inte blir brända.
Vi serverade en soyasås till på kinesisk soya och sesamolja.
まい んåち !
Kommentarer
Trackback