Citronkaka med grädde & mango

Mumsfilibabba!  Kladdig sockerkaka med perfekt mogen mango och vispad grädde med vanilj, knasgott va det :)
Det är inte så ofta det händer att ens middagsgäster tar med sig ingredienser, ställer sig och bakar och serverar en härlig dessert efter middagen...perfekta gäster enligt mig :) ett stort guldhjärta i gästboken där!



Citronkaka:
175 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
skal och saft av 1 citron
2 msk syltade apelsinskal
3/4 dl blå vallmofrön
2 dl vetemjöl
ca 1/2 dl blå vallmofrön att beströ den smorda formen med

(gärna ekologiska ingredienser)

Smält smör och låt svalna
Blanda ner socker, ägg, citronskal och -saft, syltade apelsinskal, blå vallmofrön och till sist mjölet
Häll upp smeten i en smord form och vallmobeströdd form
Grädda kakan i 180 grader i ca 35 minuter
Servera med mango (tips, nu har den pakistanska mangon kommit!!) och vispad grädde med lite vanilj och socker.

Recept från Rosendals Trädgårdscafe




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0