Citronkaka med grädde & mango
Mumsfilibabba! Kladdig sockerkaka med perfekt mogen mango och vispad grädde med vanilj, knasgott va det :)
Det är inte så ofta det händer att ens middagsgäster tar med sig ingredienser, ställer sig och bakar och serverar en härlig dessert efter middagen...perfekta gäster enligt mig :) ett stort guldhjärta i gästboken där!
Citronkaka:
175 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
skal och saft av 1 citron
2 msk syltade apelsinskal
3/4 dl blå vallmofrön
2 dl vetemjöl
ca 1/2 dl blå vallmofrön att beströ den smorda formen med
(gärna ekologiska ingredienser)
Smält smör och låt svalna
Blanda ner socker, ägg, citronskal och -saft, syltade apelsinskal, blå vallmofrön och till sist mjölet
Häll upp smeten i en smord form och vallmobeströdd form
Grädda kakan i 180 grader i ca 35 minuter
Servera med mango (tips, nu har den pakistanska mangon kommit!!) och vispad grädde med lite vanilj och socker.
Recept från Rosendals Trädgårdscafe
Det är inte så ofta det händer att ens middagsgäster tar med sig ingredienser, ställer sig och bakar och serverar en härlig dessert efter middagen...perfekta gäster enligt mig :) ett stort guldhjärta i gästboken där!
Citronkaka:
175 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
skal och saft av 1 citron
2 msk syltade apelsinskal
3/4 dl blå vallmofrön
2 dl vetemjöl
ca 1/2 dl blå vallmofrön att beströ den smorda formen med
(gärna ekologiska ingredienser)
Smält smör och låt svalna
Blanda ner socker, ägg, citronskal och -saft, syltade apelsinskal, blå vallmofrön och till sist mjölet
Häll upp smeten i en smord form och vallmobeströdd form
Grädda kakan i 180 grader i ca 35 minuter
Servera med mango (tips, nu har den pakistanska mangon kommit!!) och vispad grädde med lite vanilj och socker.
Recept från Rosendals Trädgårdscafe
Kommentarer
Trackback