Gyoza på stranden
En återkommande och mycket god måltid nu för tiden är gyoza´s. Och när man kan avnjuta det på en vit sandstrand när solen går ned skadar inte på smaken och upplevelsen...
Den här gången blev det två olika fyllningar, en med räkor och en med bacon.
Serverades med soya och en hemlagad aioli.
Räkfyllning:
Räkor, grovt hackade
Purjolök
Koriander
Ingefära
Sockerärtor
Olja
Soya
Citronsaft
Salt & peppar
Baconfyllning:
Bacon, knaprigt stekt
Creme fraiche
Purjolök
Timjan
Dijonsenap
Sockerärtor
Salt & peppar
Alla ingredienser hackas fint och blandas
Aioli:
Olja
Ägg-gula
Vitlök
Citronsaft
Dijonsenap
Två olika dumplingdegar användes, köpt i kinesisk mataffär.
Alla kokades den här gången. Låt vatten koka upp, lägg i några i taget och koka i några minuter bara.
Den här gången blev det två olika fyllningar, en med räkor och en med bacon.
Serverades med soya och en hemlagad aioli.
Räkfyllning:
Räkor, grovt hackade
Purjolök
Koriander
Ingefära
Sockerärtor
Olja
Soya
Citronsaft
Salt & peppar
Baconfyllning:
Bacon, knaprigt stekt
Creme fraiche
Purjolök
Timjan
Dijonsenap
Sockerärtor
Salt & peppar
Alla ingredienser hackas fint och blandas
Aioli:
Olja
Ägg-gula
Vitlök
Citronsaft
Dijonsenap
Två olika dumplingdegar användes, köpt i kinesisk mataffär.
Alla kokades den här gången. Låt vatten koka upp, lägg i några i taget och koka i några minuter bara.
Kommentarer
Trackback