Morgon scones
En riktigt skön morgon/förmiddag när det är grått ute och blåsigt. Vakna ganska tidigt, bakade lite scones som serverades med cheddarost och apelsinmarmelad. Och härlig varm choklad till, mums mums. Och sen tillbaks i sängen igen, se film och vila lite till... skönt!
På det här receptet blir det 2 lagom stora scones
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
50 gram smör
1.5 dl vispgrädde (det är också gott att använda filmjölk eller lite gräddfil i)
Man kan gärna ha i lite sesamfrön, pumpafrön eller andra goda småsaker om man har i skafferiet
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser, ha sen i det rumstempererade smöret och blanda med händerna. Tillsätt grädden och knåda till en slät deg (men en bakpulver deg ska inte knådas för länge)
Grädda i ugnen på bakplåtspapper i ca 10-15 minuter, tills de har fått färg.
Gott med mycket smör, din favvis ost och marmelad!
På det här receptet blir det 2 lagom stora scones
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
50 gram smör
1.5 dl vispgrädde (det är också gott att använda filmjölk eller lite gräddfil i)
Man kan gärna ha i lite sesamfrön, pumpafrön eller andra goda småsaker om man har i skafferiet
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser, ha sen i det rumstempererade smöret och blanda med händerna. Tillsätt grädden och knåda till en slät deg (men en bakpulver deg ska inte knådas för länge)
Grädda i ugnen på bakplåtspapper i ca 10-15 minuter, tills de har fått färg.
Gott med mycket smör, din favvis ost och marmelad!
Kommentarer
Trackback